Παραλίες 2016-08-16T10:01:30+03:00

Project Description

Παραλίες

Για τους λάτρεις του ήλιου ανάμεσά σας, οι παραλίες κοντά στο Νέο Χωριό είναι γεμάτες από λουόμενους το καλοκαίρι και υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες παραλίες για να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Είτε προτιμάτε μια απομονωμένη αμμώδη παραλία ή μια πολυσύχναστη παραλία με βότσαλα, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να βρήτε σε αυτόν τον τομέα.

Μέση ετήσια βροχόπτωση κυμαίνεται στο Νέο Χωριό 450 έως 600 χιλιοστά η περιοχή περιβάλλεται από θάλασσα και βρίσκεται δίπλα στη βροχή-που φέρει ανέμους στα δυτικά, μερικές φορές η υγρασία είναι αρκετά υψηλή.

Πέτρινα σπίτια κυριαρχούν στην αρχιτεκτονική του χωριού και μερικά από αυτά τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα, ίσως λόγω της γενναιόδωρης προσφοράς του κράτους να χρηματοδοτήσει το 60% του συνολικού κόστους των επισκευών. Κτίρια που είναι επιλέξιμα για την ειδική αυτή παροχή είναι εκείνα που δεν έχουν τροποποιηθεί για πολλά, πολλά χρόνια και τα οποία διατηρούν κάποια βασικά χαρακτηριστικά, όπως τα πέτρινα τοιχώματα, ξύλινες σκάλες, παραδοσιακούς φούρνους λάσπη, κλπ.

Συνολικά, υπάρχει αφθονία γύρω από το Νέο Χωριό και το δροσερό κλίμα κάνει την εξερεύνηση ακόμη πιο ευχάριστη, είτε με τα πόδια, με ποδήλατο ή αυτοκίνητο. Η κουλτούρα των παραδοσιακών Κύπριων είναι πολύ ζωντανή σε αυτόν τον τομέα .

Στο Νέο χωριό έχει το πλεονέκτημα ότι υπάρχουν ακόμη περιοχές όπου μπορείτε να φανταστείτε ότι έχετε ταξιδέψει αιώνες πίσω στο χρόνο.