Πρόσκληση Κοινοτήτων για συμμετοχή στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα EMATHISIS

[Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας]

 

Δωρεάν Εκμάθηση Ψηφιακών Ικανοτήτων Κατοίκων Κοινοτήτων Υπαίθρου

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός  REACTION και η Ελληνική Τράπεζα με Ακαδημαϊκό Συνεργάτη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη θεσμική υποστήριξη της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου  αντιλαμβανόμενοι το χάσμα που μπορεί να δημιουργηθεί στο μεταβατικό αυτό στάδιο προχώρησε στο σχεδιασμό και στη δημιουργία του Εθνικού Προγράμματος Ψηφιακής Εκπαίδευσης ΕMathisis  που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και εκπαίδευση ατόμων στην κυπριακή ύπαιθρο για διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πρακτικές. Με ειδικό εκπαιδευτικό όχημα εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και τεχνολογικό υλικό [πχ. Υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα] θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση στους κατοίκους.

Η δωρεάν εκπαίδευση [διάρκειας 2 ωρών] θα περιλαμβάνει:

  • Αρχικές Γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  • Δημιουργία Προσωπικού Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
  • Πρόσβαση στο TAXISNET [Βασικές Αρχές Εγγραφής]
  • Ηλεκτρονική Τράπεζα [Internet Banking]
  • Πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Καταχώρηση/Πληρωμή Κοινωνικών Ασφαλίσεων [Βασικές Αρχές Εγγραφής]
  • Πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Αιτήσεις στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών [ΚΟΑΠ]

Στην εκπαίδευση που θα γίνει στις 6 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 30 άτομα – κάτοικοι της κοινότητας [30-70 ετών]. Δεν χρειάζεται να έχουν οποιεσδήποτε γνώσεις Η/Υ πριν την εκπαίδευση.

Παρακαλούμε όσοι κάτοικοι της Κοινότητας Νέου Χωρίου Πάφου ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όπως δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη  28/03/2019 και ώρα 1:00 μ.μ. στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου στο τηλέφωνο 26 322520 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. .

 

 

 

 

 

 

2021-01-18T18:23:21+02:00